Home Novosti
Srijeda, 21 Veljača 2018
Novosti
Članovi USIK-a u sklopu Koordinacije zavičajnih studentskih udruga položili vijenac i zapalili svijeću prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Povodom dvanaeste obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana hrvatski sveučilištarci okupljeni u "Kordinaciji zavičajnih studentskih udruga", čiji je jedan od važnijih dijelova i naš USIK, položili su vijenac i zapalili svijeću na Predsjednikov grob.

"U trentucima kad nas je političko djelovanje dovelo na prag ulaska Hrvatske u EU i pisanje nove stranice hrvatske povijesti, smatramo da je izuzetno važno da na tom putu ne zaboravimo svoje narodne veličine i državotvorce, koji su se kroz povijest borili za hrvatsko samooprijedjeljenje i samostalnost. Korijeni nacionalnog buđenja i nacionalne svijesti oduvijek su duboko sezali upravo do studentskih krugova, od Stjepana Radića i odupiranja mađarskoj hegemoniji, do Hrvatskog proljeća. Kroz razne projekte i događaje, između ostaloga i kroz ovakva obilježavanja obljetnica, hrvatski studenti iz svih krajeva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine okupljeni u kordinaciju studentskih zavičajnih udruga i dalje će težiti tome da njeguju ostavštvinu prošlih generacija i da na primjeran i dostojanstven način reagiraju na različita pozitivna i negativna događanja u društvu, to smatramo svojim pravom i svojom moralnom obavezom", riječi su naših sveučilištaraca.

 
U subotu naše Nuše imale uspješan premijerni nastup

U subotu je u Zags caffe-u klapa Nuša imala premijerni nastup. Mali caffe za veliki užitak bio je ispunjen do zadnjeg mjesta što je pokazalo koji interes su pobudile „Nuše“ svojim prvim nastupom. Djevojke su premijerno otpjevale tri pjesme (Da mi je cimentati more, Marin nam je doša, Vilo moja) i oduševile publiku koja ih je nagradila velikim pljeskom te su na zahtjev publike morale zapjevati još jednom. Kao što je i najavljivano sama premijera je bila i humanitarnog karaktera jer su se prikupljala sredstva za božićno darivanje djece s posebnim potrebama na što su se posjetitelji vrlo rado odazvali.

Galeriju slika s premijernog nastupa naših „Nuša“ možete pogledati OVDJE!

 
Premijerni nastup naših Nuša

Klapa Nuša i Zags caffe Vas s ponosom pozivaju na PREMIJERNI NASTUP KLAPE NUŠA!

Klapa Nuša je osnovana prije nepunih mjesec dana inicijativom mladih imotskih studentica. Interes za klapom se pobudio na spomen same ideje od strane, kako ljubitelja klapske pjesme, tako i medija. To je djevojkama dalo motivaciju da u kratkom roku zapjevaju i daruju Vam premijerni nastup 26. studenog 2011. godine u 22:00 sata u Zags caffe-u u Zagrebu.
Klapa je dobila naziv Nuša po svima dobro poznatom liku Matanove supruge u poznatom serijalu " Prosjaci i sinovi".

Djevojke će tako zapjevati i zahvaliti svima na podršci, a posebno Udruzi Studenata Imotske krajine (USIK-u) koji su ih prepoznali od samih početaka.

Više...
 
Malo informiranja o našoj Nuši..

Piše: Marijana Klišanin

Zanesene ljepotom dalmatinske pisme grupa studentica Sveučilišta u Zagrebu odlučila je osnovati žensku klapu i to pod zvučnim imenom „Nuša“. Klapu čine isključivo ženski vokali, većinom s osnovnom glazbenom naobrazbom. Do same ideje su došle dvije članice klape slušajući kolege iz muške klape „Sava“ koji su jednom prilikom pjevali u studentskom domu „Cvjetno naselje“. Do realizacije ideje došlo je nakon prepoznavanja potencijala klape, od strane Udruge Studenata Imotske Krajine (USIK), nakon čega su djevojke krenule s aktivnim radom i predstavljanjem klape. Već je ugovoreno nekoliko nastupa, a službeno predstavljanje klape biti će uskoro. Klapu čine većinom studentice koje su porijeklom iz Imotskog, ali ih ima i iz srednje Bosne, Zagreba, Splita… Trenutno klapa broji 8 članica, ali pristupne audicije su još uvijek u tijeku. Ukoliko još netko želi biti dio ove izvrsne inicijative mladih studentica može se još uvijek prijaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na broj mobitela 097 796 4562.

 
ST // Održana sveta misa za studente Imotske krajine

Piše: Ana Mikulić

U četvrtak 10. studenoga u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku u Splitu održala se sveta misa prigodom početka nove akademske godine za studente Imotske krajine, a u organizaciji Udruge studenata Imotske krajine.

Euharistijsko slavlje za stotinjak studenata predvodio je imotski gvardijan, župnik i dekan fra Zoran Kutleša, a u koncelebraciji su bili fra Vinko Gudelj, župnik Prološca i fra Kristian Stipanović, župni vikar i odgojitelj postulanata u Imotskom.

U svojoj propovijedi, fra Zoran je istaknuo važnost mladog čovjeka u razvitku ponajprije sebe, ali i doprinosu kojeg donosi svaki njegov uspjeh za obitelj, krajinu i domovinu u kojoj živi. Osvrnuo se na statistiku Imotskog dekanata za kojeg kaže da je svake godine smanjen za 150 ljudi koji umru ili odsele sa svojih ognjišta. Zaželio je studentima uspješan rad tijekom studentske godine te želju i molitve da se svi vrate u svoj rodni kraj.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 10