Home Novosti
Nedjelja, 25 Veljača 2018
Novosti
Turnir briškule imotskih studenata u Zagrebu

Piše: Frano Petric

Dana 11.12.2010. godine u prostorima Udruge Neretvana održan je turnir Imoćana u briškuli i trešetu.  U konkurenciji od 13 natjecateljskih parova najsretniji i najspretniji su bili, pobjednici prvog , a nadamo se ne i posljednjeg turnira, mladi tandem Maršić/Ivanko. Drugo mjesto pripalo je paru Josip Šimunović/Ante Todorić dok su treće mjesto osvojili Ante Zdilar i Mate Divić. Nepopularno 4. mjesto i drvenu medalju osvojili su Tomica Šimunović i Anton Soče.

Izgleda da je kriza stigla i do imotskih studenata, tako da je mnogima, pa tako i autoru ovog teksta kao i inače dobro potkoženom predsjedniku podružnice Milardoviću, kotizacija od 30kn jednostavno bila previše. Tako se na natjecanje prijavilo samo 13 parova, od kojih jedan ženski par te jedan mješoviti. Ostalih 11 parova činili su sve redom pripadnici jačeg spola.

Nakon održanog ždrijeba, o čijoj je regularnosti ponajviše brinuo Ivan Lončar Pendo, krenulo se s prvim kolom natjecanja. Imotski džentlemeni su odlučili kako jedini ženski par ima pravo biti slobodan u prvom kolu.

Najsilovitije su krenuli Vučić i Odak koji su izdrišili Divića i Zdilara trešeta. Ipak, Divić koji je samo radi ovog natjecanja potegnuo čak iz Splita, nije htio oprostiti se s natjecanjem već u prvom nastupu. Koncentriranom i promišljenom igrom uspijeli su nadoknaditi zaostatak i plasirati se u daljnje natjecanje. Tako su Vučić i Odak postali prvi par koji je ispao, čime su si osigurali titulu najsimpatičnijeg ali i najlošijeg para na turniru.

Više...
 
U Zagrebu održana sveta misa za Imoćane i prijatelje Imotske krajine

Pišu: Ante Gudelj i Frano Petric

U Zagrebu je 5.12.2010. godine u organizaciji Udruge studenata Imotske krajine održana sveta misa za Imoćane i prijatelje Imotske krajine. Misno slavlje je predvodio bivši imotski gvardijan fra Ante Babić uz koncelebraciju mladog imotskog svećenika fra Josipa Sušića. Svojim dolaskom Udrugu su podržali i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Bota. Na svetoj misi u crkvi Majke Božje Lurdske okupilo se oko stotinu Imoćana i prijatelja, većinom studenata. Na samom početku mise fra Ante nas je srdačno pozdravio i pohvalio ideju o održavanju ovog događaja.

U svojoj je propovijedi fra Ante pokušao približiti važnost mladih u društvu, i što je najvažnije, zajedništvo među mladima. Također je naglasio da svi izgrađujemo sebe kao osobu i da nam za to treba puno rada, truda i muke. Taj rad, trud i muka su upravo ono zbog čega smo došli u Zagreb, a to je naše studiranje. Međutim, na tom putu, koji nije nimalo lak i na kojem ćemo se spotaknuti mnogo puta, važno se ponovno ustati i krenuti dalje. Ipak, među svim tim životnim (ne)prilikama, ne bismo trebali zaboraviti na prave kršćanske vrijednosti.

Više...
 
Osnivačka skupština USIK – podružnica Zagreb

Piše: Mateja Nenadić

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine u Zagrebu , u subotu, 6. listopada 2010.g. u 18:00 h održana je osnivačka skupština USIK - podružnica Zagreb. Studenti naše Imotske krajine sastali su se u studentskom domu Stjepan Radić u kinu Forum, na Savi.

Koje su sve to važne face podržale naš USIK?

 

Kako bi Udruga zaista stekla jedan novi nivo ozbiljnosti i aktivno krenula s radom, pobrinuo se svatko pomalo. Tako su našu Udrugu svojom nazočnošću podržali ponajprije naši studenti koji su došli u velikom broju, njih 60-ak. Pozivu se rado odazvao i fra Ante Babić, vicepostular samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu kao i župni vikar istog samostana fra Josip Sušić.

Više...
 
Osnivačka skupština USIK - podružnica Zagreb

Udruga studenata Imotske krajine poziva sve studente iz Imotske krajine u Zagrebu da prisustvuju osnivačkoj skupštini Udruge studenata Imotske krajine-podružnica Zagreb 6.10. 2010.g. u 18:00 h u studentskom domu Stjepan Radić u kinu Forum. Na osnivačkoj skuptšini izabrat će se vodstvo Udruge studenata Imotske krajine - podružnica Zagreb i to predsjednik, Nadzorni odbor (3 člana) i Upravni odbor (7 članova). Nakon skupštine druženje se nastavlja u caffe bar-u Zags.

Više...
 
Održana skupština USIK-a

U nedjelju, 31.10.2010. g. u Pučkom otvorenom učilištu s početkom u 20:00 sati održana je prva skupština Udruge studenata Imotske krajine nakon Osnivačke skupštine 3.1. 2010.g. Okupilo se 50-ak studenata koje je pozdravio fra Ivan Režić, župni vikar u Imotskom, a Skupštinu je otvorio predsjednik USIK-a, Josip Bušić. Najvažnije točke dnevnog reda bile su izmjene Statuta, izbor dva člana Upravnog odbora, jednog člana Nadzornog odbora te novog tajnika USIK-a. Rad skupštine vodilo je radno predsjedništvo u sastavu: Ante Gudelj, Nikola Grabovac, Josip Bušić, Marijana Vrljičak te Filip Dropuljić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 10