Home Novosti
Srijeda, 21 Veljača 2018
Novosti
ST // Sveta misa za Imoćane i prijatelje

 

Na inicijativu Udruge studenata Imotske krajine, u Splitu će se 10.11.2011. održati Sveta misa za sve Imoćane i prijatelje u franjevačkom KLERIKATU u Splitu (Put iza nove bolnice 10c) s početkom u 19h. Po završetku euharistijskog slavlja pozivamo sve u dvoranu na druženje uz prigodni domjenak kako bi se upoznali te još bolje povezali i zbližili.

Ovim putem pozivamo sve drage ljude, goste i prijatelje Imotske krajine, kao i sve one koji su na bilo koji način povezani s našim krajem da nam se pridruže i na taj način podrže ovaj hvalevrijedan događaj. Nadamo se da će ovo održavanje zajedničke Svete mise postati običaj, s vremenom i tradicija, koja će uvijek imati za cilj okupljanje Imoćana u Splitu ali i svih onih koji se tako osjećaju. Molimo također i sve Imoćane koji čuju za ovu vijest da je jave svojoj obitelji i poznanicima koji borave u Splitu!

Vaš USIK u Splitu

 

 
U subotu Skupština USIK-a, svi studenti pozvani

Dragi naši studenti,

sve Vas pozivamo na Skupštinu Udruge studenata Imotske krajine (USIK) u subotu, 29.10.2011. godine u 20h u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom!

Osobito nam je drago pozvati Vas zbog činjenice da će se raspravljati o dosadašnjem radu i djelovanju i, što je još važnije, PREDSTAVITI ĆE SE NOVI NAČIN RADA I DJELOVANJA USIK-a..

Zbog toga pozivamo sve studente s područja Imotske krajine da dođu i u otvorenoj raspravi kažu sve što im se do sada nije sviđalo u USIK-u i što treba promijeniti.
Ako im se nešto sviđalo da to pohvale i podrže da se radi i ubuduće, te naravno DA SVI IZNESU SVOJA RAZMIŠLJANJA, KRITIKE, POHVALE i IDEJE!!

Više...
 
Predsjednik RH u posjetu Imotskom!

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je u ponedjeljak Imotski. To je nakon prvog Hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, prva posjeta aktualnog predsjednika Republike Imotskom. Predsjednik Josipović susreo se u Gradskoj vijećnici Grada Imotskog s osam načelnika imotskih općina i gradonačelnikom Imotskog Antom Đuzelom. U otvorenom razgovoru, predsjednik je upoznat s gospodarskim prilikama u Imotskoj krajini. Nakon razgovora uručio je i posmrtno odlikovanje junaku Domovinskog rata Velimiru Đereku Sokolu, koji je poginuo u obrani Vukovara. Odlikovanje je u ime obitelji junaka Đereka primio njegov najmlađi nećak Ante Mikulić. Predsjednik Josipović istaknuo je tom prilikom junaštvo Đereka.

 „Informiran sam o zaista teškoj gospodarskoj slici Grada i Imotske krajine, no vidio i optimizam čelnih ljudi imotske lokalne samouprave za budućnost. U tijeku je i privatizacija imotske Vinarije, nadam se slijedeće godine otvara se i tunel sveti Ilija kroz Biokovo, gdje se također za Imotsku krajinu otvaraju mogućnosti razvoja turizma“, istaknuo je Ivo Josipović okupljenim novinarima, ne želeći, kako kaže u predizborno vrijeme komentirati bilo kakva pitanja u vezi nedolaska oporbe u Sabor.

Nakon šetnje ulicama Imotskog gdje se srdačno rukovao s građanima, Josipović se zadržao na piću kod spomenika Tina Ujevića u kavani Noturno. I tu se rukovao s mnogobrojnim građanima, posebno onim najmlađima.

Više...
 
Projekti USIK-a

Odlukom vodstva Udruge, u svrhu povećanja transparentnosti rada i broja projekata USIK-a, ubuduće će se prijava projekata koje će organizirati USIK vršiti pomoću objavljenog obrasca koji će biti dostupan na internet stranicama usik.hr. Svaki član USIK-a koji ima ideju o projektu će popuniti obrazac, koji će Odbor za projekte analizirati, te potom donijeti odluku o statusu prijavljenog projekta (odobriti ili odbaciti) i nakon toga obavijestiti nositelja projekta i članove Udruge o statusu istog. Odluke će biti javno dostupne putem internet stranice usik.hr. Nositelj projekta je dužan popunjeni obrazac poslati na adresu e-pošte USIK-a Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

OBRAZAC ZA PRIJAVU PROJEKATA

 
Škoro, Mlikota und jaranen najavljuju Imotu u Lisinskom

Konoba Didov san na Kajzerici bila je poprište neobičnog foto snimanja za brošure i plakate, gdje Miroslav Škoro i Vedran Mlikota kao galantari najavljuju humanitarnu akciju „Imota u Lisinskom“.

Na upit prisutnih ko će od njih dvojice biti Matan, oba su povikali: „Ja!“, ali Škoro je bio brži, iskoračio naprijed i povikao: „Ajde navali narode navali narode,evo đava me odnija, ako više mene ne stoji!“

- Organizacijski odbor Imote u Lisinskom pozvao nas je da ove godine sudjelujemo i evo snimamo zajedno s našim galantarima fotografije za plakate kojima ćemo najaviti ovu humanitarnu akciju. Rekli su mi da će biti puno izvođača, da će biti program zanimljiv, zabavan, je l tako Antiša?- poviče Miroslav Škoro i okrene se prema Vedranu Mlikoti.

- Tako je Matane, brajo moj! – odgovori Mlikota uz gromoglasni smijeh prisutnih.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 10