Home Aktivnosti
Srijeda, 21 Veljača 2018
Aktivnosti
Tribina: SVJETSKA VLADA?

Udruga studenata Imotske krajine, uz podršku Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta Zagreb organizira tribinu pod naslovom Svjetska Vlada? Koja će se održati u četvrtak, 26.travnja u 20 sati u Kinu Forum (S.D.Stjepan Radić) u Zagrebu. Studenti postavljaju pitanja koje već duže vremena bivaju predmetom špekulacija kako nacionalnih, tako i nadnacionalnih razina akademske zajednice.

Tko su ljudi koji iz sjene vladaju svijetom i kako to čine? Tko su Iluminati? Masoni? Što je to ˝Protokol sionskih mudraca˝? Tko su članovi Bilderberg grupe? Može li pojedinac utjecati na odluke koje mu određuju okvire životnog kretanja? Je li današnji čovjek uopće slobodan? Je li svjetska vlada ipak samo teorija zavjere ili realnost?

Više...
 
SPLIT // Turnir trešeta i briškule

Drage naše i dragi naši,

u režiji USIK-a organizira se još jedan turnir trešeta i briškule između studenata Imotske krajine i njihovih prijatelja u prostorijama Udruge u Splitu (Put Plokita 25).

Uplata po ekipi (2 čalana) iznosi 50kn, a broj ekipa je ograničen stoga požurite s prijavama!


Prijave se vrše na brojeve:
091 942 4229 (Jure)
098 196 9997 (Marko)

Osigurat ćemo roštilj i piće (koliko mogućnosti dozvole), a vi ponesite dobru volju i prijateljsko raspoloženje!

Vaš USIK

 
GOSPODARSKI FORUM: I Bog je okrenuo leđa Imotskoj krajini

Piše: Anamarija Puljiz / Foto: Mario Čužić

"U osnovnoj školi u Studencima ima 35 đaka i 19 zaposlenih, u Lovreću osnovna škola ima manje od 100 učenika, a i najavljeno je zatvaranje župe u Studencima, zbog racionalizacije troškova jer nema djece, nema ljudi", rekao je Ante Babić, načelnik općine Lovreć. "I Bog je okrenuo leđa Imotskoj krajini", uskoči s upadicom najnagrađivaniji imotski vinar Ante Grabovac.

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine, uz podršku organizacijskog odbora „Imote u Lisinskom“, održan je Prvi gospodarski forum Imotske krajine. Forum je održan 14. studenoga, ponedjeljak u prostorijama Tribine grada Zagreba.

Udruga studenata Imotske krajine imala je namjeru okupiti na jednom mjestu dokazane stručnjake na području gospodarstva te čelnike lokalne samouprave kako bi svojim mišljenjem, raspravama i zaključcima dali poticaj razvoju gospodarstva Imotske krajine.

Međutim osim Boga, Imotskoj krajini su leđa okrenuli i načelnici i gospodarstvenici, te gradonačelnik Imotskog jer se od ukupno osam načelnika i gradonačelnika, pozivu odazvao samo Ante Babić, načelnik općine Lovreć.

Od prisutnih treba svakako istaknuti vinare Antu Grabovca i Milana Grabovca, Tea Klapirića, upravitelja Braniteljske poljoprivredne zadruge „Imoćanka“, Antu Žužula iz „Sile“ te poduzetnike Marija Munitića, Gordana Pešordu i Frenkija Skaku, a moderator foruma je bio Ivica Đuzel.

Više...
 
Prvi gospodarski forum Imotske krajine

Udruga studenata Imotske krajine, u suradnji s organizacijskim odborom Imote u Lisinskom, organizira Prvi gospodarski forum Imotske krajine koji će se održati 14. studenog 2011. godine u dvorani Tribine grada Zagreba, Kaptol 27, u Zagrebu u 14 sati.

Organizacijski odbor Imote u Lisinskom nakon jako uspješne dvije manifestacije Imota u Lisinskom, koje su rezultirale značajnim donacijama, 2009. godine za djecu s posebnim potrebama u Imotskom i Zagrebu te 2010.godine za rodilište u Imotskom, po treći put organizira istu manifestaciju humanitarnog karaktera 14. studenoga 2011. godine.

Pod okriljem dobročiniteljskog duha za Imotsku krajinu, koja svakim danom sve više odumire, Udruga studenata Imotske krajine okuplja na ovom Forumu dokazane stručnjake na području gospodarstva kako bi svojim mišljenjem, raspravama i zaključcima zajedno s Vama na jednom mjestu dali poticaj razvoju gospodarstva Imotske krajine.

Više...
 
ST // Turnir briškule i trešeta

Dragi Imoćani i Imoćanke,

u srijedu 09.11.2011. godine u 20h održati će se prvi USIK-ov TURNIR BRIŠKULE I TREŠETA u prostorijama Udruge na adresi Put plokita 25, u Splitu.

Prijave ekipa se vrše na sljedeće brojeve mobitela:
- 098 196 9997 (Marko)
- 091 942 4229 (Jure).


Uplata po ekipi iznosi 40kn (20kn po članu ekipe), te se novci daju navedenim osobama iznad. Za vrijeme odigravanja turnira će se peći roštilj, te nakon finalne partije slijedi večera uz piće!!

Ekipa koja osvoji 1. mjesto na turniru osvaja pehar i dvije medalje, a 2. mjesto donisi dvije medalje.

Vidimo se!!
Vaš USIK u Splitu

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 2 od 5