Home Aktivnosti
Srijeda, 21 Veljača 2018
Aktivnosti
Podružnice USIK-a predstavljaju Imotsku krajinu u Splitu i Zagrebu

USIK će preko svojih podružnica u Splitu i Zagrebu predstaviti Udrugu i Imotsku krajinu u dva najveća grada Lijepe naše.. U petak 27. svibnja u Splitu na Rivi, te u subotu 28. svibnja u Zagrebu, na Cvjetnom trgu!

U Splitu će predstavljanje organizirati nedavno osnovana podružnica. Moramo ovom prilikom pohvaliti vodstvo podružnice jer je u samo 3 dana uspjelo kvalitetno pripremiti događaj, uvjereni smo da će biti kvalitetno i bez greške odrađeno! U Zagrebu već provjerena ekipa podružnice sve drži pod kontrolom te će se i u Metropoli čuti za USIK i Imotsku krajinu. U Splitu je ovo prva godina projekta dok USIK u Zagrebu, ove godine ojajačan osnivanjem podružnice, po drugi put zaredom radi na projektu!

Više...
 
Imotski studenti na Bleiburgu

Udruga studenata Imotske krajine  u suradnji s Udrugom studenata Cetinske krajine organizirala jeodlazak za 50-ak studenata u Bleiburg i na sveto misno slavlje za žrtve Bleiburške tragedije, jednog od najvećih stratišta hrvatskog naroda u povijesti, koje se održalo 14. svibnja. Tog prelijepog i sunčanog dana u Bleiburško polje se slijevalo tisuće  i tisuće hrvatskih srca što iz Hrvatske, BIH, te iz hrvatske dijaspore, kako bi odalo počast svim poginulima hrvatskim civilima i vojnicima, tokom trajanja cijelog križnog put. Devedeset i pet autobusa punih hodočasnika iz Hrvatske stiglo je na Bleiburško polje. Prije početka komemoracije, krenula je procesija od Hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu, na čelu s križevačkim biskupom Nikolom Kekićem.

Više...
 
USIK putuje u Bleiburg

Udruga studenata Imotske krajine - podružnica Zagreb u suradnji s Udrugom studenata Cetinske krajine ove godine za svoje studente organizira odlazak u Bleiburg na Sveto misno slavlje za žrtve Bleiburške tragedije, jednog od najvećih stratišta hrvatskog naroda u povijesti.

Misa će se održati 14. svibnja, a polazak je u subotu, 14. svibnja u 6h iz ispred Studentskog doma Stjepan Radić, dok se povratak u Zagreb očekuje oko 18h.

Misno slavlje započinje procesijom u 11h, zatim slijedi Sveta misa koja će se održati u 12:30h. Prijave i rezervacije mjesta potrebno je izvršiti najkasnije do 11. svibnja na dolje navedene kontakte.

Prilikom rezervacije mjesta potrebno je uplatiti simboličnih 30 kn. Za sve putnike osigurali smo sendviče i sokove.

NAPOMENA: Svi koji namjeravaju ići moraju obavezno ponijeti putovnicu!!

Za sve detaljnije informacije oko odlaska u Bleiburg zainteresirani se mogu javiti na: 097 796 9103 (Stipe) ili e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 
Hrvatski studenti u Mariji Bistrici

Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke, u nedjelju je okupilo skoro tisuću studenata iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zavičajne studentske udruge, predvođene domaćinom, Udrugom zagorskih studenata, s petnaest se autobusa uputilo iz Zagreba na prvo takvo hodočašće u Mariju Bistricu, kako bi, predvođeni studentskim kapelanom don Damirom Stojićem, misnim slavljem i križnim putem u udruženom molitvenom pothvatu prikazali žrtvu koju nose nepravedno osuđeni hrvatski generali, ali i kako bi obilježili skori pohod Oca pape Benedikta XVI. u Hrvatsku.

 

Don Stojić se u propovijedi dotakao ključnih poruka nedjeljnog evanđelja, koje je govorilo o dvojici učenika na putu za Emaus. Oni su bježali, iako su znali sve o Isusu, o Njegovoj smrti, o najavi uskrsnuća i o praznom grobu. Znali su, ali nisu razumjeli, jer nisu prepoznali duh jezika kojim je On govorio. Istakao je da bijeg nije pravi put, te da se jedino s čvrstom vjerom, može oduprijeti zakonima i odlukama koji stižu iz Europske Unije u koju svi toliko streme. Poručio je studentima da otvore srca Kristu, da razumiju duh evanđelja te da oni sami budu radikalni širitelji Radosne vijesti i svojim bližnjima i cijeloj zajednici.

Više...
 
Predstavljanje knjige "Bruno Bušić"

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine u subotu, 17. srpnja u dvorima don Ivana Turića u Imotskom predstavljena je knjiga dr. Anđelka Mijatovića 'Bruno Bušić'. Urednik knjige je Dražen Budiša a za izdavača se potpisuje Ante Žužul iz Školske knjige. Veliki broj Imoćana, njih 90-ak, kao i poklonika lika i djela Bruna Bušića, okupio se na predstavljanju Mijatovićeve knjige, odajući time poštovanje prema najistaknutijem pojedincu brojne hrvatske emigracije.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 4 od 5