Home Aktivnosti
Srijeda, 21 Veljača 2018
Aktivnosti
Predstavljena nova knjiga Josipa Jovića "Hrvatsku mi moju..."

Piše: Josip Šerić

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine, a uz podršku imotskih franjevaca u ponedjeljak 25. srpnja u večernjim satima održano je predstavljanje knjige “Hrvatsku mi moju...“ novinara Josipa Jovića.

Pedesetak Imoćana skupilo se u vjeronaučnoj dvorani Franjevačkog samostana u Imotskom kako bi nazočili predstavljanju ove zanimljive knjige o kojoj su govorili Mladen Vuković, nekadašnji glavni urednik lokalnog lista „Imotska krajina“, danas književnik i novinar na Radio Splitu; Srećko Župić, nekadašnji prosvjetni radnik u imotskim školama te sam autor Josip Jović.

Više...
 
Predstavljanje knjige autora Josipa Jovića "Hrvatsku mi moju..."

Poštovani,

pozivamo vas na predstavljenje nove knjige Josipa Jovića "Hrvatsku mi moju...", dana 25. srpnja 2011. godine, ponedjeljak, ispred samostana Sv. Franje u Imotskom, s početkom u 20:00 sati
Nadamo se da ćemo se okupiti u što većem broju i da ćemo tako podržati našega Jovića, rođenog Imoćanina, na predstavljanju nove knjige.

Vaš USIK

 
Održana javna tribina "Bruno Bušić" - lik i djelo

Piše: Ante Juroš

U petak, 15. srpnja, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom, održana je javna tribina pod nazivom ''Bruno Bušić - lik i djelo''. Tribinu je organizirala Udruga studenata Imotske krajine (USIK). Povod tribini su 19. po redu ''Dani Ante Bruna Bušića'' koji već tradicionalno promiču vrijednosti koje je Bušić ostavio u nasljeđe generacijama, prije svega ljubav prema Hrvatskoj. O Bušiću su govorili Mate Babić, Ivan Bota i Ferdo Bušić, a najviše pažnje izazvalo je izlaganje Zvonka Bušića. Zvonko Bušić je u nadahnutom govoru obrazložio ono za što se Bruno Bušić borio te u kakvim je okolnostima morao djelovati, a koje su bile daleko od ugodnih ili sigurnih.

Više...
 
Javna tribina "BRUNO BUŠIĆ" - lik i djelo

Poštovani,
Udruga studenata Imotske krajine, u sklopu 19. Dana Ante Bruna Bušića, Vas POZIVA na javnu tribinu

"BRUNO BUŠIĆ" - lik djelo

u petak, 15.7.2011. u 21h u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom!

Gosti na tribini su: 

  • Mate Babić, dugogodišnji Brunov prijatelj i suborac, sveučilišni profesor te ministar financija u prvoj Vlade Republike Hrvatske
  • Ivan Bota, apsolvent Fakulteta političkih znanosti i donedavni predsjednik Hrvatskog studentskog zbora
  • Ferdo Bušić, Brunov rođak, prijatelj i suborac, ravnatelj Tribine grada Zagreba, jedan od prvaka Hrvatskog proljeća
  • Zvonko Bušić, također Brunov prijatelj, suborac i supatnik, dugogodišnji hrvatski emigrant te čovjek s najdužom uzničkom stažom za slobodnu Hrvatsku.

Očekujemo veliki odaziv te Vas molimo da dođete 15-ak minuta prije početka!!

 
Podružnice uspješno predstavile Imotsku krajinu

Piše: Mateja Nenadić

Protekli vikend je Udruga studenata Imotske krajine predstavila Imotsku krajinu preko svojih podružnica u Splitu i Zagrebu.Ekipa USIK-a u Splitu!

U petak 27.5.2011. projekt je održan u Splitu u sklopu velikog Studentskog dana športa i aktivizma te je prošao vrlo uspješno! Moramo naglasiti da je od svih štandova onaj USIK-ov bio najposjećeniji. Pun pogodak bile su knjižice o Imotskom i Imotskoj krajini koje su se uručivale zainteresiranim posjetiteljima te su tako brojni stranci (koji su netom prije početka kruzerom uplovili u Split) upoznati s ljepotama i znamenitostima Imotske krajine.

Naši su studenti, vješti u komunikaciji na engleskom jeziku,  turistima dočarali ljepote Imotske krajine te im ukazivali na priložene fotografije, koje su sve ostavile bez teksta. Podosta turista koji nikad prije nisu čuli za Imotski je najavilo svoj dolazak u Imotsku krajinu što je veliki uspjeh. Degustacija imotskih specijaliteta im je dobrano pojačala želju za posjetom Imotske krajine.

Samo dan kasnije, u subotu 28. svibnja podružnica u Zagrebu predstavila je Imotsku krajinu. Cijeli projekt je realiziran od ekipe koja je marljivo radila mjesec dana i na taj način prikazala svima kako diše Udruga u Zagrebu. Iako je kiša pokvarila plan da se  projekt održi na Cvjetnom trgu zajedno sa ostalih 17 udruga, nismo se dali smesti već se cijeli projekt održao u klubu Šibenčana.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 3 od 5