Home Zanimljivosti
Srijeda, 21 Veljača 2018
Zanimljivosti
Bivši član Nadzornog odbora USIK-a Hrvoje Garac nominiran za volontera godine u Hrvatskoj

Član Nadzornog odbora USIK-a u prvom mandatu, Imoćanin Hrvoje Grbavac Garac nominiran je za nagradu za volontera godine u Hrvatsk. Svojim društvenim angažmanom zaslužio je sve pohvale. Voditelj je različitih projekata u prevenciji ovisnosti i nasilja u obitelji te projekta kojim se mlade potiče na aktivizam. Organizira već sedam godina malonogometne turnire, koncerte mladih bandova, ali i poznatih lica domaće glazbene scene,  radionice za djecu i mlade i  pokretač je humanitarnih akcija za socijalno i zdravstveno ugrožene obitelji  i Zakladu Ana Rukavina. Više o Hrvoju možete pročitati na stranici www.ukljucise.net/kandidati/ i naravno, podržati ga svojim glasovima.

 
Intervju našeg predsjednika za Podbablje portal

Nakon prošlotjedne nove Izborne skupštine USIK-a (Udruge studenata Imotske krajine) u Imotskom, na kojoj je izabrano novo vodstvo, predsjednik te udruge Josip Bušić podijelio je razmišljanja i stavove za naš portal, te progovorio o daljnjim planovima u budućnosti i skorašnjim lokalnim izborima u Imotskoj krajini.   

Prošli tjedan održana je nova Skupština USIK-a u Imotskom, na kojoj si ponovno izabran za predsjednika. Koliko si zadovoljan dosadašnjim djelovanjem te udruge, budući da udruge samog USIK-a djeluju i u najvećim Sveučilišnim centrima u Hrvatskoj?

Moram priznati da sam zadovoljan dosadašnjim postignućima USIK-a, jer je vodstvo udruge u prethodnom mandatu, koji je ujedno i prvi mandat nakon osnivanja, ne samo realiziralo sve postavljene zadatke od strane studenata koji su vođenje udruge povjerili ljudima koje su izabrali na čelna mjesta u udruzi prilikom osnivanja USIK-a, nego su   ostvarena postignuća još i veća. Izdvojio bih postavljanje udruge na 'stabilne noge' kroz članstvo velikog broja studenata Imotske krajine u USIK-u, što naravno daje legitimitet imenu koje nosimo, preko uspostavljanja vrlo čvrste suradnje sa sličnim udrugama iz svih krajeva Lijepe naše i susjedne nam Bosne i Hercegovine, kvalitetne suradnje s, kako se kolokvijalno kaže, „klerom i svijetom“, preko dobivanja na korištenje prostorija za rad udruge u Splitu i Zagrebu, što je od krucijalnog značaja za našu opstojnost i djelovanje, do našeg najvećeg uspjeha, a to su stipendije i besplatni prijevoz za redovne studente Imotske krajine na linijama Imotski – sveučilišni centri u kojima studiraju (Split, Zagreb, Zadar, Osijek). Morat ćete se složiti sa mnom kada kažem da to u ovom vremenu svekolike krize, kako u cijelom svijetu, tako i u Hrvatskoj, što je posebno izraženo u našem kraju nije zanemariv uspjeh i, dakako, nije od malog značaja za budžete naših studenata i njihovih obitelji, poglavito onih koje broje i po nekoliko studenata. U pitanju ste spomenuli rad USIK-a preko Područnih odbora u sveučilišnim gradovima. To bih posebno naglasio jer to zorno prikazuje naše misli. Naše sjedište je u Imotskom, jer je naš grad duboko ukorijenjen u našim mislima i osjećajima, te se svakako želimo nakon školovanja vratiti u Imotsku krajinu i pripomoći njenoj izgradnji našim zalaganjem i znanjem u budućnosti, no sada smo zbog nepostojanja višeg ili visokog obrazovanja u Imotskom primorani djelovati u sveučilišnim centrima. Također to naglašavam jer je taj model rada neviđen u studentskim udrugama u Hrvatskoj koje redom djeluju u samo jednom gradu, npr. samo u Zagrebu, samo u Splitu, itd. To nas čini posebnima i neusporedivo organiziranijima od svih ostalih, a tome u prilog ide i činjenica da USIK-om rukovodi, kroz Upravni i Područne odbore preko 30 mladih Imoćana i Imoćanki. To svakako osigurava svijetlu budućnost imotskog nam kraja kroz mlade, povezane intelektualce koji će dati svoje priloge Imotskoj krajini kada za to dođe vrijeme. I na kraju, da konkretno odgovorim na postavljeno pitanje, itekako sam zadovoljan dosadašnjim djelovanjem USIK-a, što nam neće biti razlog za opuštanje već podastrijeh za daljnji sustavan i kvalitetan rad jer uvijek može bolje, čemu težimo i što će, siguran sam, novo vodstvo udruge u ovom mandatu i pokazati!

Više...
 
Imotska nogometna veza u RNK Split bolja nego ikada

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, imotska nogometna veza je proradila! Splićani su uzeli bod u Koprivnici protiv Slaven Belupa zahvaljujući mladom napadaču Imoćaninu Anti Rebiću koji je pogotkom glavom tri minute prije kraja uz asistenciju druge imotske nogometne nade Ivana Radeljića izjednačio na 2:2. Rebiću je ovo već četvrti gol u pet posljednjih susreta u kupu i prvenstvu, u samo 240 minuta na travnjaku. Svakih sat vremena gol!
„Trud se isplatio. Nedjelja je, a mi smo radili kao psi dva sata. Trener je baš 'nagazio' nas koji nismo igrali cijeli susret i koji nismo nastupili“. Sljedeći protivnik je Dinamo u subotu na Parku mladeži, u dosadašnjih pet ogleda u HNL-u nogometaši Splita još nisu slavili.

Više...
 
U Imotskom se održavaju molitve za utamničene hrvatske generale

Župa Sv. Franje Imotski organizira molitvenu devetnicu za generale Gotovinu i Markača. Kao što je poznato, 16. ovog mjeseca, izricanje je presude generalima u Haagu. Devetnica se obavlja svaki dan od 7. do 15. studenog u imotskoj crkvi, a pozivaju se i vjernici svih župa da se priključe.

 
Imotski učenici otputovali u Njemačku i sudjelovat će u procesu proizvodnje elektromobila

Deset učenika industrijsko - obrtničke škole u Imotskom i dva njihova mentora otputovali su u Njemačku, grad  Leipzig na dvotjedno usavršavanje u tamošnju tvornicu elektromobila. Projekt je  realiziran uz pomoć Europske unije i Agencije za mobilnost pod nazivom Leonardo da Vinci. Obrtničko - industrijska škola javila se na natječaj te dobila 17 tisuća eura za smještaj i troškove svojih učenika, koji će neposredno sudjelovati u procesu proizvodnje elektromobila.

 

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 1 od 5