Home
Srijeda, 21 Veljača 2018
Intervju našeg predsjednika za Podbablje portal

Nakon prošlotjedne nove Izborne skupštine USIK-a (Udruge studenata Imotske krajine) u Imotskom, na kojoj je izabrano novo vodstvo, predsjednik te udruge Josip Bušić podijelio je razmišljanja i stavove za naš portal, te progovorio o daljnjim planovima u budućnosti i skorašnjim lokalnim izborima u Imotskoj krajini.   

Prošli tjedan održana je nova Skupština USIK-a u Imotskom, na kojoj si ponovno izabran za predsjednika. Koliko si zadovoljan dosadašnjim djelovanjem te udruge, budući da udruge samog USIK-a djeluju i u najvećim Sveučilišnim centrima u Hrvatskoj?

Moram priznati da sam zadovoljan dosadašnjim postignućima USIK-a, jer je vodstvo udruge u prethodnom mandatu, koji je ujedno i prvi mandat nakon osnivanja, ne samo realiziralo sve postavljene zadatke od strane studenata koji su vođenje udruge povjerili ljudima koje su izabrali na čelna mjesta u udruzi prilikom osnivanja USIK-a, nego su   ostvarena postignuća još i veća. Izdvojio bih postavljanje udruge na 'stabilne noge' kroz članstvo velikog broja studenata Imotske krajine u USIK-u, što naravno daje legitimitet imenu koje nosimo, preko uspostavljanja vrlo čvrste suradnje sa sličnim udrugama iz svih krajeva Lijepe naše i susjedne nam Bosne i Hercegovine, kvalitetne suradnje s, kako se kolokvijalno kaže, „klerom i svijetom“, preko dobivanja na korištenje prostorija za rad udruge u Splitu i Zagrebu, što je od krucijalnog značaja za našu opstojnost i djelovanje, do našeg najvećeg uspjeha, a to su stipendije i besplatni prijevoz za redovne studente Imotske krajine na linijama Imotski – sveučilišni centri u kojima studiraju (Split, Zagreb, Zadar, Osijek). Morat ćete se složiti sa mnom kada kažem da to u ovom vremenu svekolike krize, kako u cijelom svijetu, tako i u Hrvatskoj, što je posebno izraženo u našem kraju nije zanemariv uspjeh i, dakako, nije od malog značaja za budžete naših studenata i njihovih obitelji, poglavito onih koje broje i po nekoliko studenata. U pitanju ste spomenuli rad USIK-a preko Područnih odbora u sveučilišnim gradovima. To bih posebno naglasio jer to zorno prikazuje naše misli. Naše sjedište je u Imotskom, jer je naš grad duboko ukorijenjen u našim mislima i osjećajima, te se svakako želimo nakon školovanja vratiti u Imotsku krajinu i pripomoći njenoj izgradnji našim zalaganjem i znanjem u budućnosti, no sada smo zbog nepostojanja višeg ili visokog obrazovanja u Imotskom primorani djelovati u sveučilišnim centrima. Također to naglašavam jer je taj model rada neviđen u studentskim udrugama u Hrvatskoj koje redom djeluju u samo jednom gradu, npr. samo u Zagrebu, samo u Splitu, itd. To nas čini posebnima i neusporedivo organiziranijima od svih ostalih, a tome u prilog ide i činjenica da USIK-om rukovodi, kroz Upravni i Područne odbore preko 30 mladih Imoćana i Imoćanki. To svakako osigurava svijetlu budućnost imotskog nam kraja kroz mlade, povezane intelektualce koji će dati svoje priloge Imotskoj krajini kada za to dođe vrijeme. I na kraju, da konkretno odgovorim na postavljeno pitanje, itekako sam zadovoljan dosadašnjim djelovanjem USIK-a, što nam neće biti razlog za opuštanje već podastrijeh za daljnji sustavan i kvalitetan rad jer uvijek može bolje, čemu težimo i što će, siguran sam, novo vodstvo udruge u ovom mandatu i pokazati!

Više...
 
Imotska nogometna veza u RNK Split bolja nego ikada

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, imotska nogometna veza je proradila! Splićani su uzeli bod u Koprivnici protiv Slaven Belupa zahvaljujući mladom napadaču Imoćaninu Anti Rebiću koji je pogotkom glavom tri minute prije kraja uz asistenciju druge imotske nogometne nade Ivana Radeljića izjednačio na 2:2. Rebiću je ovo već četvrti gol u pet posljednjih susreta u kupu i prvenstvu, u samo 240 minuta na travnjaku. Svakih sat vremena gol!
„Trud se isplatio. Nedjelja je, a mi smo radili kao psi dva sata. Trener je baš 'nagazio' nas koji nismo igrali cijeli susret i koji nismo nastupili“. Sljedeći protivnik je Dinamo u subotu na Parku mladeži, u dosadašnjih pet ogleda u HNL-u nogometaši Splita još nisu slavili.

Više...
 
Naš Imotski

 

IMOTSKI je misto di svi pričaju, onako, ponaški. To je misto di pozdravljaš sa ''Oće li?''. Uglavnon, u svakoj kući ima puno dice.
Ćaća je, zna se, glava kuće. Ne priča vele, nikad te nije udario, ali iz nekog razloga, njega se najviše bojiš.
Mater... Mater ko mater. Šibala te za svaku sitnicu dok si bio mali, ali opet je ona ta koja te uvik prid ćaćon brani i za te svaku večer moli Boga.
Did je već uša u duboku starost, ali ga to ne sprječava da svakodnevno posvećuje svu svoju pažnju lozi ili njivi koju voli jednako ko i svoju ženu. Možda i više. Baren tako kaže.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 27