Home
Srijeda, 21 Veljača 2018
Mladi pokreću razvoj poduzetništva

Piše: Darko LONČAR

Munjevitom brzinom prošla su tri mjeseca otkako je u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom osnovana Udruga studenata Imotske krajine ili kraćom verzijom rečeno USIK, s ciljem promoviranja mladog imotskog naraštaja u ostvarivanju boljih ideja u budućnosti na području Imotske krajine, ali i na nivou drugih granica. Tada je Predsjednikom Udruge postao Josip Bušić, student Elektrotehnike u Splitu.

Danas, dakle 3 mjeseca poslije ponovno na istom mjestu, održana je tribina ove Udruge na temu "Mladi u društvu i poduzetništvu". Gosti tribine bili su ljudi bogatog životnog iskustva i vrlo zanimljivi oratori u svojim razmišljanjima i idejama, pa su tako Gojko Bežovan, Branko Ora i Dijana Vican inače sveučilišni profesori dali neke svoje smjernice po pitanju mladog društva i njihova angažmana u poduzetništvu.

Više...
 
Održana tribina "Mladi u društvu i poduzetništvu"

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine u Pučkom otvorenom učilištu održana je tribina pod nazivom Mladi u društvu i poduzetništvu. U radu tribine sudjelovali su prof. Dijana Vican državna tajnica u Ministarstvu prosvjete i športa, dr. Gojko Bežovan profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu imr. Branko Ora voditelj ureda za gospodarstvo naše Županije.

Tema zanimljiva i kako reče Dijana Vican, dok neki studenti u Zagrebu prosvjeduju, ovi u Imotskom se bave vitalnim studentskim pitanjima, kako poslije studija naći posao i kako se snaći u poduzetničkim vodama.

Više...
 
Osnovana Udruga studenata Imotske krajine - USIK

U nazočnosti šesdesetak studenata u nedjelju je, 3. siječnja 2010. godine u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom utemeljena Udruga studenata Imotske krajine, skračeno USIK.

Osnivačkoj skupštini nazočili su i brojni predstavnici lokalnih samouprava s područja cijele Imotske krajine, imotski gvardijan fra Zoran Kutleša, te predsjednik Studentskog zbora Republike Hrvatske, susjed iz Tijarice Ivan Bota. Na skupštini je usvojen statut udruge iz kojega izdvajamo nekoliko temeljnih odrednica.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

Stranica 27 od 27