Home Zanimljivosti
Srijeda, 21 Veljača 2018
Zanimljivosti
Concordia discors među 6 najboljih zborova u Hrvatskoj

Akademski zbor Filozofskog fakulteta Concordia discors u showu HRT-a "Do posljednjeg zbora" je od 55 prijavljenih zborova, ušao među posljednjih 6 zborova koji će sudjelovati u live emisijama od 14.4. Zbor okuplja studente ne samo FFZG-a, već i desetak drugih fakulteta kao što su FER, FSB, PMF, medicina, ERF.. Također, zanimljivo je što studenti dolazi iz cijele Hrvatske, od Slavonije, Posavine, Zagorja do Isre, Kvarnera, Dalmacije, Zagore i Hercegovine. Ime zbora Concordia discors znači suglasje nesuglasja i upravo se time diče ovi studenti, od mnoštva različitih glasova s različitih fakulteta i regija stvoriti suglasje.

U svakoj od slijedeće tri live emisije ispada po jedan zbor, a o prolasku upravo ovise pozivi gledatelja. Podržite i navijajte za ove mlade studente zagrebačkog sveučilišta!

 
Lovrećanin po majci David Diehl proslavio ulazak u Super Bowl s Hajdukovim šalom

David Diehl, jedna  je od najvećih zvijezda Američkog nogometa. Prošle godine samo za šestogodišnju vjernost svome klubu New York Giantesu dobio je više od trideset milijuna dolara, a inače je jedan od najskuplje plaćenih igrača najpopularnijeg američkog sporta. Prošle godine David je bio u Hrvatskoj, boravio je u Splitu, obišao je i NK Hajduk, čiji je vjerni navijač, slikao se u Hajdukovom dresu, a prije nekoliko dana nakon ulaska njegove momčadi u finale Superbowla na terenu se slikao s šalom Hajduka. David se uvijek ponosi sa svojim podrijetlom, jer mu je majka iz Gornjih Bekavaca, zaseoka u Lovreću.

Više...
 
Raj ne Zemlji, ne?

Modro jezero je jedno od najljepših prirodnih bisera Dalmacije i Hrvatske, koje i presušeno ima svoje čari. U četvrtak navečer je kristalno čisto nebo, mjesečeva svjetlost kao u pola dana obasjala strme hridine, putove koje vode do njegovog dna i samo presušeno dno. Uokrug jezera osvijetljeno središte Imotskog davalo je poseban ugođaj. Veličanstveni prizor, koji je digitalni  fotoaparat Boška Ćosića vrlo lijepo zabilježio. Ova fotografija sasvim sigurno može zamjeniti tisuću riječi stoga vas ostavljamo da uživate u ovoj ljepoti!

Više...
 
Preminuo Ferdo Bušić, sudionik pokreta hrvatskih sveučilištaraca 1971. i veliki pomagatelj USIK-a

Istaknuti sudionik pokreta hrvatskih sveučilištaraca 1971. godine, Ferdo Bušić, iznenada je preminuo u 63. godini života. Tijekom Hrvatskoga proljeća sedamdesetih godina Bušić je bio tajnik Saveza studenata Zagreba. Zbog sudjelovanja u pokretu jugoslavenske komunističke vlasti kaznile su ga dvogodišnjom zatvorskom kaznom, koju je izdržavao u Staroj Gradiški.

Nakon uspostave hrvatske neovisnosti Ferdo Bušić uključio se u politički život zemlje. Kao HSLS-ov poslanik bio je višegodišnji vijećnik Zagrebačke gradske skupštine i pročelnik Ureda za obrazovanje. Posljednji ispraćaj Ferde Bušića bit će u srijedu 16. ovog mjeseca, u 15 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Ferdo Bušić rođen je 14. listopada 1948. u Donjim Vinjanima.

 
Klapa NUŠA: Dečki im zapjevali pod prozorom, pa uzvratile osnivanjem klape

Još nisu ni zapjevale, a djevojke iz najnovije ženske klape Nuša već imaju šest dogovorenih koncerata!

– Kod nas je sve krenulo naopako. Prvo se pročulo da pjevamo klapske pjesme, počeli su dolaziti pozivi za nastupe, a tek zatim sjele smo i odlučile da ćemo zaista osnovati žensku klapu – kaže Martina Lešina, jedna od pjevačica i voditeljica.

A sve je krenulo s pjevanjem ispod prozora. Nakon što su im momci iz studentske klape Sava otpjevali nekoliko romantičnih pjesama, odlučile su im vratiti istom mjerom – pjesmom. Organizirale su audiciju, okupile 12 djevojaka i krenule s probama u župi blaženog Augustina Kažotića pod dirigentskom palicom časne sestre Ane Jukić. Nju je ideja oduševila pa je s veseljem prihvatila ulogu umjetničke voditeljice. Osim župne dvorane prostor za probe ustupio im je i upravitelj iz Studentskog doma Stjepan Radić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 2 od 5