Home Novosti Podružnica Zagreb Osnivačka skupština USIK – podružnica Zagreb
Subota, 24 Ožujak 2018
Osnivačka skupština USIK – podružnica Zagreb

Piše: Mateja Nenadić

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine u Zagrebu , u subotu, 6. listopada 2010.g. u 18:00 h održana je osnivačka skupština USIK - podružnica Zagreb. Studenti naše Imotske krajine sastali su se u studentskom domu Stjepan Radić u kinu Forum, na Savi.

Koje su sve to važne face podržale naš USIK?

 

Kako bi Udruga zaista stekla jedan novi nivo ozbiljnosti i aktivno krenula s radom, pobrinuo se svatko pomalo. Tako su našu Udrugu svojom nazočnošću podržali ponajprije naši studenti koji su došli u velikom broju, njih 60-ak. Pozivu se rado odazvao i fra Ante Babić, vicepostular samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu kao i župni vikar istog samostana fra Josip Sušić.

 

Skupštinu je otvorio predsjednik USIK-a Josip Bušić te je iznio dnevni red koji je ujedno i usvojen. Susret smo započeli molitvom koju je predvodio fra Ante, a nakon molitve fra Ante nam se obratio riječima hvale i zaželio iskreno od srca da rad Udruge urodi plodom : ''U svemu što slijedi najvažnije je da ste vi složni, onda će i sve ostalo ići svojim putem.''

Skupštini su nazočili i Krešo Jelinčić kao zamjenik predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, a koji je ujedno i pomoćnik prorektorice za međunarodnu suradnju te Mario Božić, predsjednik Novljanskih studenata.

Na osnivačkoj skupštini biralo se se vodstvo Udruge studenata Imotske krajine - podružnica Zagreb, i to predsjednik, Nadzorni odbor (3 člana) i Upravni odbor (7 članova). Inicijativni odbor osnivačke skupštine je predložio kandidate za predsjednika, Nadzorni te Upravni odbor.

Za predsjednika je jednoglasno izabran Branimir Milardović, student Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ostatak ekipe čine:

Upravni odbor:

  • Branimir Milardović, predsjednik
  • Nikola Grabovac, potpredsjednik
  • Matea Mustapić, potpredsjednica
  • Marijana Vrljičak, tajnica
  • Filip Dropuljić
  • Ante Gudelj
  • Mara Šumelj


Nadzorni odbor:

  • Ante Jukić
  • Stipe Tolić
  • Ivna Petric


Čestitamo svim našim izabranim studentima, a posebno Brani koji ima čast bit prvi predsjednik podružnice USIK-a u Zagrebu. Želimo im da vode našu udrugu što uspješnije i da budu složni pa će se i sve ostale stvari posložiti i doći na svoje.

Kao što sami vidite, naša Udruga polako stvara svoju priču, priču o uspjehu, priču o vrijednim mladim ljudima, koji su spremni nositi se sa svim izazovima na područjima rada koje pokrivaju, priča koja nikako nema svoj kraj, priča koja se nastavlja...U nadi da ćemo uspjeti u svome radu, čega god se dočepamo, držite nam fige! Jer na mladima svijet ostaje, a mi smo poprilično mladi!!