Home Aktivnosti Podružnica Zagreb USIK predstavio Imotsku krajinu u Zagrebu
Subota, 24 Ožujak 2018
USIK predstavio Imotsku krajinu u Zagrebu

USIK - štand

Dana 29.5.2010. godine s početkom u 10 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu, Udruga studenata Imotske krajine ponosno je predstavila Imotsku krajinu na projektu ”Tko smo? Što smo? Odakle smo?“, koji je realiziran suradnjom 12 studentskih udruga i zavičajnih klubova iz Hrvatske i BIH.

USIK je predstavio cijelu Imotsku krajinu, grad, sve općine, Crveno i Modro jezero, Vrljiku, Topanu te sve ostale znamenitosti našeg krša.

Na štandu se mogla probati kujunđuša iz podruma svih poznatijih imotskih proizvođača i domaća rakija. Moramo posebno naglasiti oduševljenost svih posjetitelja našim vinima. Samo pozitivne komentare čuli smo i za Imotsku tortu, pršut i domaći kruh. Na štandu su se mogli vidjeti i velike slike ljepota Imotskog te pokoji suvenir. Gosti koji su posjetili štand bili su izuzetno zainteresirani za Crveno i Modro jezero pa su i materijali “planuli” vrlo brzo. Također, nekima su studenti objašnjavali da je Imotska krajina prepuna jezera te da Crveno i Modro nisu jedina dva, kao i da je Crveno jedno od najdubljih jezera na svijetu. Mnoge je zanimala povijest našeg kraja, određivanje granice topom te životi znamenitih Imoćana.

Za atmosferu koja je bila sjajna, pobrinuli su se brojni folklorni sastavi, tamburaši i pjesma i krajeva diljem lijepe naše.