Home Aktivnosti Aktivnosti Udruge Održana tribina "Mladi u društvu i poduzetništvu"
Subota, 24 Ožujak 2018
Održana tribina "Mladi u društvu i poduzetništvu"

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine u Pučkom otvorenom učilištu održana je tribina pod nazivom Mladi u društvu i poduzetništvu. U radu tribine sudjelovali su prof. Dijana Vican državna tajnica u Ministarstvu prosvjete i športa, dr. Gojko Bežovan profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu imr. Branko Ora voditelj ureda za gospodarstvo naše Županije.

Tema zanimljiva i kako reče Dijana Vican, dok neki studenti u Zagrebu prosvjeduju, ovi u Imotskom se bave vitalnim studentskim pitanjima, kako poslije studija naći posao i kako se snaći u poduzetničkim vodama.

Mladi bi trebali biti više uključeni, kako u inovatorstvo, tako i u sve pore života, uključujući i politiku. Svoje slobodno vrijeme nakon učenja, upravo trebaju osmisliti ovakvim i sličnim stvarima jer u modernom svijetu nije dovoljno završiti fakultet i imati diplomu, treba steći i vještine, baš kao ovu u poduzetništvu, reče dr. Bežovan.

Dijana Vican govorila je o krizi morala ali i podacima kako kod nas ima čak 24 posto nepismenog pučanstva. Studenti bi trebali više posjećivati seminare o poduzetništvu a ova tribina je na pravom tragu za one studente, koji danas sutra namjeravaju krenuti u poduzetničke vode.

Branko Ora predočio je imotskim studentima cijelu paletu državnih i županijskih poticaja za male i srednje poduzetnike.

U raspravi su se čule primjedbe sudenata upućene lokalnim vlastima na području Imotske krajine  koji ne stvaraju uvjete za ostanak školovanih Imoćana u svom zavičaju te primjedbe zbog vrlo loše suradnje jedinica vlasti na području Imotske krajine

Odgovorio im je s puno truda ali totalno neuvjerljivo načelnik općine Runovići Josip Lešina, koji se jedini uz donačelnika Imotskog Martina Metera, odazvao pozivu Imotskih studenata.

Ova tribina dokaz je da mladi  žele ali i mogu  u Imotskom i Imotskoj krajini napraviti puno korisnih akcija u  interesu studenata ali i cijelog društva. Studenti su tribinu organizirali za 0 kuna što je još jedan dokaz njihove snalažljivosti.