Home O Udruzi
Srijeda, 21 Veljača 2018
O Udruzi

Udruga studenata Imotske krajine osnovana je 3. siječnja 2010. godine na Osnivajućoj skupštini koja je održana u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom u nazočnosti 59 studenata. Udrugu su svojom nazočnošću podržali brojni predstavnici lokalnih samouprava s područja cijele Imotske krajine, gvardijan imotskog samostanskog okružja, te Ivan Bota, predsjednik Studentskog zbora RH.

Glavni cilj Udruge je okupljanje svih studenata s prebivalištem u Imotskoj krajini, ma gdje god oni u Domovini ili inozemstvu bili i koje god fakultete i programe polazili, prvenstveno zbog podizanja studentskog standarda ali i, što je također važno, zbog što boljeg međusobnog upoznavanja studenata iz našeg zavičaja. Sljedeća važna djelatnost Udruge je ostvarivanje zavidne razine suradnje Udruge s lokalnim samoupravama poradi ostvarivanja čim boljih uvjeta za povratak studenata sa završenim studijima svojim domovima i omogućavanje radnih mjesta u Imotskoj krajini.

Ukazivati ćemo srednjoškolcima Imotske krajine na važnost visokog obrazovanja za opstojnost kako naše Krajine, tako i cijele Domovine, te po potrebi organizirati humanitarne akcije kako za studente, tako i za sve sugrađane kojima je naša pomoć prijeko potrebna. Konačno, zadnji naveden, ali jedan od najvažnijih naših ciljeva jest očuvanje kulturnih vrijednosti, te promocija Imotske krajine u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu.