Home Novosti Novosti iz Udruge Osnovana Udruga studenata Imotske krajine - USIK
Subota, 24 Ožujak 2018
Osnovana Udruga studenata Imotske krajine - USIK

U nazočnosti šesdesetak studenata u nedjelju je, 3. siječnja 2010. godine u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom utemeljena Udruga studenata Imotske krajine, skračeno USIK.

Osnivačkoj skupštini nazočili su i brojni predstavnici lokalnih samouprava s područja cijele Imotske krajine, imotski gvardijan fra Zoran Kutleša, te predsjednik Studentskog zbora Republike Hrvatske, susjed iz Tijarice Ivan Bota. Na skupštini je usvojen statut udruge iz kojega izdvajamo nekoliko temeljnih odrednica.

To je u prvom redu okupljanje svih studenata iz Imotske krajine s ciljem poboljšanja studentskog standarda, suradnja s lokalnim vlastima s ciljem poboljšanja uvjeta za povratak studenata nakon završetka studija u rodni kraj, promocija Imotske krajine u zemlji i inozemstvu, kao i njenih kulturnih vrijednosti.

Za prvog predsjednika USIK-a izabran je Josip Bušić, tri podpredsjednika su Nikola Grabovac,Vice Ujević i Ivona Kontić dok je za tajnika izabran Toni Garac. Također izabran je Časni sud, Nadzorni i Upravni odbor USIK-a.