Home Novosti Novosti iz Udruge Promjene u vodstvu Udruge studenata Imotske krajine
Srijeda, 21 Veljača 2018
Promjene u vodstvu Udruge studenata Imotske krajine

Udruga studenata Imotske krajine održala je u subotu u Imotskom sjednicu Upravnog i Nadzornog odbora, na kojoj je uz planove o realizaciji nadolazećih programa i projekata, rekli bismo, najvažnija stvar bila pokretanje procesa izvanrednih izbora za čelne funkcije Udruge. Naime, dosadašnji predsjednik, idejni začetnik i osnivač Josip Bušić i potpredsjednica USIK-a Anamarija Puljiz podnijeli su ostavke na svoje funkcije. Bušić, student splitskog FESB-a, nam je u izjavi kazao kako ove ostavke nisu nikakvo iznenađenje, nego je to završna stvar programa koji je dobio potvrdu na posljednjoj Izbornoj skupštini kada je najavljeno da dolazi vrijeme da mlađe generacije imotskih studenata preuzmu kormilo USIK-a. Također, Bušić je izrazio zadovoljstvo jer su u njegovom mandatu ostvareni svi zacrtani programi prilikom osnivanja Udruge, kazao je kako su gajili i gradili ideju udruženih imotskih studenata, koji pomažu sebi i rodnoj Imotskoj krajini te izrazio nada i uvjerenje da će novo vodstvo Udruge ne samo nastavili izgrađivati tu ideju, već i proširiti istu.

Zanimljivost je da je USIK registriran u Imotskom, a područja djelovanja su mu Split, Zagreb, Zadar i Mostar. Bušić kaže da to, između ostaloga, ima i jaku simboliku, jer Imotska krajina i njen boljitak je njihov konačan cilj i to zauvijek mora ostati okvir djelovanja USIK-a, no prisiljeni su odlaziti u sveučilišne gradove na studij po obrazovanje, ali se svakako nakon školovanja žele vratiti u Imotski te stečeno obrazovanje implementirati u sveukupni razvoj i napredak Imotske krajine. Najznačajnije dostignuće su im studentske stipendije i besplatan autobusni prijevoz za studente iz Imotske krajine do mjesta studiranja.

Za vd predsjednika izabran je Ivan Šabić. Zadatak koji mu nalaže statut USIK-a je organizacija izbora u roku od mjesec dana. Tako je određen datum istih, 14. kolovoza u 19 sati. Šabić tako poziva sve zainteresirane imotske studente da kandidature za sve funkcije, birajuće na sjednici Izborne skupštine predaju se do 5.8. na e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .