Home Aktivnosti Podružnica Zagreb Kome se ne sviđa to što studenti postavljaju pitanja?
Srijeda, 21 Veljača 2018
Kome se ne sviđa to što studenti postavljaju pitanja?

Dana 30.travnja na 9. stranici Jutarnjeg lista objavljen je poduži članak o tribini: Svjetska vlada. U članku je izostavljen podatak tko je organizator tribine i s kojim ciljem je ista organizirana.
Udruga studenata Imotske krajine odlučila je javno postaviti pitanje o kojem se inače raspravlja samo marginalno: ´Tko su ljudi koji iz sjene vladaju svijetom i kako to čine?´. USIK je, uz podršku Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu organizirao javnu tribinu pod naslovom Svjetska vlada u četvrtak, 26. travnja 2012. u kinu Forum (studentski dom Stjepan Radić).
Neovisni, mladi i željni odgovora na svoja pitanja, studenti su odlučili studentima pružiti informacije o dotičnoj temi. Gosti tribine bili su prof. dr. Josip Jurčević, don Ivan Miklenić i Krešimir Mišak.
Na tribinu su pozvani Rotary i Lions klubovi iz Zagreba, no nisu se odazvali pozivu, barem ne kao gosti.

U prethodno spomenutom članku autor je bio jako subjektivan i direktno iskazao svoju nenaklonost prema Crkvi. Gospodin Butković je u Jutarnjem listu svoje napade usmjerio čak i na hrvatsku desnicu, uz očekivano negativno stajalište prema Crkvi, don Ivanu Mikleniću i prof. dr. Josipu Jurčeviću.
Mlade se svakodnevno hrani uglavnom trash informacijama i ne pruža im se mogućnost razvoja kritičkog mišljenja nego ih se svakim danom sve više i više generira u homogenu masu koja bi šutke i pognute glave trebala kročiti kroz život. Pluralizam informacija i objektivnost je nešto što je kod većine pružatelja informacija nepoznanica. Namjera organizatora ove tribine bila je postavljanje pitanja i dobivanje odgovora. Zašto je to zanemareno? Zar nitko u Lijepoj našoj ne mari za studente i njihove interese? Kakvo to društvo imamo ako se ignorira temelj budućnosti, mladi?
Don Ivan Miklenić je u svom kratkom izlaganju na tribini podsjetio na važnost temeljnih kršćanskih vrednota: Boga, čovjeka i obitelj. Istaknuo je da se one konstantno degradiraju. Cijenjeno uredništvo Jutarnjeg lista, cijenjeni gospodine Butkoviću i ostali pružatelji informacija, zar je toliko loše podsjetiti na to? Nije li nas poremećen vrijednosni sustav i doveo do situacije u kojoj se hrvatski narod nalazi?

U Zagrebu, 30. travnja 2012. godine,

Udruga studenata Imotske krajine


Supotpisnici :
Udruga brodskih studenata, Udruga bosanskih studenata, Udruga zagorskih studenata, Udruga studenata Banovine, Studentski zbor Gacke, Udruga studenata grada Splita, Zavičajna udruga studenata dalmatinske zagore, Udruga studenata cetinske krajine, Udruga studenata Dubrovnika ˝Libertas˝, UŠR podravskih studenata, Udruga studenata Međimurja, Klub kupreških studenata, Mladež Ramske zajednice, Udruga studenata grada Novske, Zavičajni klub hercegovačkih studenata, Zagrebački klub livanjskih studenata