Home Novosti Novosti iz Imotske krajine Donedavni predsjednik podružnice USIK-a u Splitu Josip Šerić izabran za novog predsjednika Općinskog vijeća općine Podbablje
Subota, 24 Ožujak 2018
Donedavni predsjednik podružnice USIK-a u Splitu Josip Šerić izabran za novog predsjednika Općinskog vijeća općine Podbablje

Mještani najmnogoljudnije imotske općine Podbablje ipak neće na prijevremene lokalne izbore za Općinsko vijeće. Tako je odlučila većina vijećnika koji participiraju u Vijeću općine Podbablje kada su na svojoj XVIII. sjednici izabrali novoga predsjednika i potpredsjednika.
Kako su odlučili vijećnici dužnost novoga predsjednika obnašat će dosadašnji potpredsjednik, inače najmlađi vijećnik dvadesetčetverogodišnji Josip Šerić, donedavni predsjednik imotskih studenata u Splitu koji je na prošlim izborima 2009. godine u vijeće ušao kao nezavisni kandidat dok je mjesto potpredsjednika preuzeo Denis Jonjić iz HDZ-a. Na sjednici koja je održana u prostorijama općine na Kamenmostu s početkom u 20 sati nazočilo je 10 vijećnika i to: Jure Vujević, Denis Jonjić, Ante Ćapin, Mate Kasalo, Vjekoslav Biloš (HDZ), Marko Jonjić i Mario Ujević (HSP-HČSP),Mirko Dodig (HSS), Predrag Pijanović (HNS) i Josip Šerić (NL).
Nakon otvaranje sjednice i predlaganja imena novoga predsjednika jedini predloženi bio je  Josip Šerić za kojega su glasali vijećnici iz HDZ-a  i vijećnik iz HNS dok su ostali vijećnici bili suzdržani.
Vijećnike uskoro očekuje i prva radna sjednica koja će se održati do 19. travnja 2012. godine.