Home Zanimljivosti Lovrećanin po majci David Diehl proslavio ulazak u Super Bowl s Hajdukovim šalom
Nedjelja, 25 Veljača 2018
Lovrećanin po majci David Diehl proslavio ulazak u Super Bowl s Hajdukovim šalom

David Diehl, jedna  je od najvećih zvijezda Američkog nogometa. Prošle godine samo za šestogodišnju vjernost svome klubu New York Giantesu dobio je više od trideset milijuna dolara, a inače je jedan od najskuplje plaćenih igrača najpopularnijeg američkog sporta. Prošle godine David je bio u Hrvatskoj, boravio je u Splitu, obišao je i NK Hajduk, čiji je vjerni navijač, slikao se u Hajdukovom dresu, a prije nekoliko dana nakon ulaska njegove momčadi u finale Superbowla na terenu se slikao s šalom Hajduka. David se uvijek ponosi sa svojim podrijetlom, jer mu je majka iz Gornjih Bekavaca, zaseoka u Lovreću.

„Vrlo dobro poznajem Davida jer je on jedan od najvrijednijih članova naše Hrvatske zajednice u New Yorku. Dapače, i pored iznimne popularnosti koju ima u Americi, David  se odazove svakoj akciji u kojoj se prikupljaju sredstva za pomoć Hrvatskoj. Tako je uvijek sa svojim bogatim prijateljima na golf turnirima koje organizira moj brat Ivica Barić i predsjednik tamošnjeg kluba Tomislav Nogalo. Donacije koje se uplaćuju za sudjelovanje na turnirima ide za razminiranje u Hrvatskoj. Do sada je održano niz takvih akcija. Znam da se David uvijek ponosi  svojom Hrvatskom, svojim Lovrećom i Imotskom krajinom“, riječi su Branke Barić, koja je godinama živjela i radila u New Yorku, a danas je stalno naseljena u Slivnu kod Imotskog.

„Za Davida sam čuo iako ga osobno nisam upoznao. Bio je prošle godine na groblju svojih predaka u Lovreću, a čujem da će i ove godine doći“, riječi su umirovljenog prosvjetnog radnika Tadije Bekavca iz zaseoka Gornji Bekavci, odakle  su i Davidovi preci. „Davidov pradjed Mate Bekavac bio je jedan od najbogatijih i uglednih ljudi u Lovreću. Imao je tri sina i dvije kćeri, a neki od njih poput sina mu Ante  odselili su se u Ameriku još početkom tridesetih godina prošlog stoljeća. Jedna od Matinih kćerki je i Davidov baka, pretpostavljam zato se on uvijek deklarira Lovrećaninom“, reče nam Tadija.

„Da, David je vrlo angažiran u Hrvatskoj zajednici u New Yorku. Odnedavno dolazi i na naše piknike, druži se s nama, nema što, pravi je. Pa pogledajte, njegove tetovaže su Hajdukovi grbovi, domoljubne poruke“, veli nam u telefonskom razgovoru Ivica Barić rodom iz Slivna i jedan od najuglednijih Hrvata u New Yorku.

Izvor: radioimotski.hr