Home Novosti Podružnica Zagreb U Zagrebu održana sveta misa za Imoćane i prijatelje Imotske krajine
Subota, 24 Ožujak 2018
U Zagrebu održana sveta misa za Imoćane i prijatelje Imotske krajine

Pišu: Ante Gudelj i Frano Petric

U Zagrebu je 5.12.2010. godine u organizaciji Udruge studenata Imotske krajine održana sveta misa za Imoćane i prijatelje Imotske krajine. Misno slavlje je predvodio bivši imotski gvardijan fra Ante Babić uz koncelebraciju mladog imotskog svećenika fra Josipa Sušića. Svojim dolaskom Udrugu su podržali i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Bota. Na svetoj misi u crkvi Majke Božje Lurdske okupilo se oko stotinu Imoćana i prijatelja, većinom studenata. Na samom početku mise fra Ante nas je srdačno pozdravio i pohvalio ideju o održavanju ovog događaja.

U svojoj je propovijedi fra Ante pokušao približiti važnost mladih u društvu, i što je najvažnije, zajedništvo među mladima. Također je naglasio da svi izgrađujemo sebe kao osobu i da nam za to treba puno rada, truda i muke. Taj rad, trud i muka su upravo ono zbog čega smo došli u Zagreb, a to je naše studiranje. Međutim, na tom putu, koji nije nimalo lak i na kojem ćemo se spotaknuti mnogo puta, važno se ponovno ustati i krenuti dalje. Ipak, među svim tim životnim (ne)prilikama, ne bismo trebali zaboraviti na prave kršćanske vrijednosti.

Nakon misnog slavlja u franjevačkom samostanu upriličen je i domjenak za studente i ostale sudionike svete mise, gdje se moglo uživati u dalmatinskim specijalitetima. Prije samog početka domjenka prisutnima se obratio predsjednik Udruge studenata Imotske krajne – podružnice Zagreb Branimir Milardović koji se u svojem govoru zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji svete mise i druženja. Kratak govor održao je i gradonačelnik Milan Bandić dok je sve prisutne, i hranu koja je bila pripremljena, blagoslovio fra Slaven Milanović Litre, gvardijan i župnik župe Majke Božje Lurdske, kojemu ovim putem još jednom želimo zahvaliti što nas je ugostio.

I na kraju, citirat ćemo predsjednika koji je u svom kratkom pozdravnom govoru izjavio: "Nadam se da će ova misa i ovo druženje postati tradicionalno i da se vidimo dogodine u još većem broju!"