Home Novosti Podružnica Zagreb Imotski studenti uručili djeci prigodne poklone
Subota, 24 Ožujak 2018
Imotski studenti uručili djeci prigodne poklone

Piše : Mateja Nenadić

Kažu da svijet voli pobjednike. Ako je suditi prema novoj humanitarnoj akciji naše Udruge , onda je to zaista tako. Naime, u  organizaciji Udruge studenata Imotske krajine (podružnica Zagreb), dana 14.prosinca djeci u osnovnoj školi Stjepana Radića u Imotskom uspješno je izmamljen osmijeh  na lice.

Naši studenti su vlastitim donacijama prikupili određenu svotu novca i odlučili mališanima uljepšati božićne blagdane. Na ovaj zadatak poslali smo našeg predsjednika Branimira Milardovića i njegovu desnu ruku Mateu Mustapić. Oni su ujedno i uručili djeci  prigodne poklone, a slatkiši i igračke oduševili su mališane ovog razreda.

Oduševljenje nije mogla sakriti ni njihova nastavnica Ivana Juroš koja uz silno zalaganje, kvalitetan rad i s puno ljubavi rado provodi vrijeme sa svojim učenicima i pomaže im u savladavanju njihovih problema te slavi njihove uspjehe. Svaka joj čast; Ivana, kapa doli!

Za devet učenika koji imaju poteškoće u razvoju, prisjetimo se, prošle je godine donirano 100 tisuća kuna od humanitarne priredbe Imota u Lisinskom od čega je preuređen kompletan prostor  te djeca sada imaju primjerene uvjete za rad.

Djeca iz razreda s posebnim potrebama, možemo reći, već tradicionalno pokazuju da se uz malu pomoć i brigu mogu izuzetno kvalitetno uključiti u društvo i sredinu u kojoj žive. Ovim putem također pozivamo sve mlade da životnu energiju i mladenačku kreativnost ulože u pomaganje onima kojima je to zaista potrebno. Uključimo se aktivnije u život zajednice i uložimo u dječji osmijeh!!!

'' Neizmjerna sreća leži u usrećivanju drugih, bez obzira na naše uvjete. Podijeljena tuga se raspolovi, a kada dijelimo sreću ona se podvoji. Ako se želiš osjećati bogatim tada prebroji stvari koje ne možeš kupiti novcima. Danas je dar, zato se zove sadašnjost.''

Ova djeca zaslužuju pomoć i podršku, a naša posjeta zasigurno govori da će je i imati u budućnosti!