Home Novosti Novosti iz Udruge Maturantima predstavljena Sveučilišta i USIK
Subota, 24 Ožujak 2018
Maturantima predstavljena Sveučilišta i USIK

Piše: Mateja Nenadić
U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine 14. prosinca u Gimnaziji dr. Mate Ujevića održana je prezentacija Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu i Udruge studenata Imotske krajine.

Prezentacija  je  prvenstveno bila  namijenjena  maturantima koji namjeravaju nastaviti svoje školovanje  u Splitu ili  Zagrebu. U sklopu nje, maturanti  su se imali priliku upoznati  sa studijskim programima, te organizacijama i načinom studiranja u sklopu sastavnica naših Sveučilišta.

Maturantima je također predstavljena  naša Udruga i njen rad, kao i mnogi njeni  sportski, zabavni i humanitarni događaji.

Prezentacija je zamišljena na način da pomogne našim maturantim – budućim studentima u izboru jedne od najvažnijih odluka u njihovom u životu – odabiru fakulteta koji će jednog dana zabilježiti i odrediti njihov životni put.

USIK-ovi predstavljači su na sebe preuzeli zadaću da maturante na što jednostavniji i raumljiviji način, ali i na vrijeme upoznaju o ustroju studija, studijskim programima i zvanjima koja se mogu steći na našem Sveučilištu, kao i o studentskom smještaju i prehrani.

Prezentaciji se odazvao veliki broj maturanata koji su na prezentaciji mogli vidjeti prednosti i mane studiranja u Zagrebu te na taj način dobili okvirnu sliku o tome kako i kamo dalje.

Naša Udruga je tu – radi vas, budući studenti, i zato vas ovim putem sve pozivamo da posjetite našu stranicu i javite se za bilo kakva pitanja. Kroz razgovor sa studentima, predstavnicima fakulteta, najbolje će te saznat mnoge informacije o studijima, studijskim programima i studentskom životu, ali i razne zanimljivosti pojedinih fakulteta.

Rado ćemo vam dati korisne savjete i podijeliti s vama svoja iskustva studiranja kako bi vas uputili u sve ono što vas čeka kada zgrabite indeks u ruke i zakoračite u svijet studiranja!!