Home
Subota, 24 Ožujak 2018
Imotski studenti na Bleiburgu

Udruga studenata Imotske krajine  u suradnji s Udrugom studenata Cetinske krajine organizirala jeodlazak za 50-ak studenata u Bleiburg i na sveto misno slavlje za žrtve Bleiburške tragedije, jednog od najvećih stratišta hrvatskog naroda u povijesti, koje se održalo 14. svibnja. Tog prelijepog i sunčanog dana u Bleiburško polje se slijevalo tisuće  i tisuće hrvatskih srca što iz Hrvatske, BIH, te iz hrvatske dijaspore, kako bi odalo počast svim poginulima hrvatskim civilima i vojnicima, tokom trajanja cijelog križnog put. Devedeset i pet autobusa punih hodočasnika iz Hrvatske stiglo je na Bleiburško polje. Prije početka komemoracije, krenula je procesija od Hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu, na čelu s križevačkim biskupom Nikolom Kekićem.

Više...
 
Hrvatski studenti u Mariji Bistrici

Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke, u nedjelju je okupilo skoro tisuću studenata iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zavičajne studentske udruge, predvođene domaćinom, Udrugom zagorskih studenata, s petnaest se autobusa uputilo iz Zagreba na prvo takvo hodočašće u Mariju Bistricu, kako bi, predvođeni studentskim kapelanom don Damirom Stojićem, misnim slavljem i križnim putem u udruženom molitvenom pothvatu prikazali žrtvu koju nose nepravedno osuđeni hrvatski generali, ali i kako bi obilježili skori pohod Oca pape Benedikta XVI. u Hrvatsku.

 

Don Stojić se u propovijedi dotakao ključnih poruka nedjeljnog evanđelja, koje je govorilo o dvojici učenika na putu za Emaus. Oni su bježali, iako su znali sve o Isusu, o Njegovoj smrti, o najavi uskrsnuća i o praznom grobu. Znali su, ali nisu razumjeli, jer nisu prepoznali duh jezika kojim je On govorio. Istakao je da bijeg nije pravi put, te da se jedino s čvrstom vjerom, može oduprijeti zakonima i odlukama koji stižu iz Europske Unije u koju svi toliko streme. Poručio je studentima da otvore srca Kristu, da razumiju duh evanđelja te da oni sami budu radikalni širitelji Radosne vijesti i svojim bližnjima i cijeloj zajednici.

Više...
 
Osnovana podružnica USIK-a i u Splitu

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine je u Splitu, u srijedu, 30. ožujak 2011. godine, s početkom u 19 h, održana Osnivačka skupština područne organizacije USIK-a pri splitskom Sveučilištu. Skupština je održana u Sveučilišnoj knjižnici.

Skupštini je nazočilo 40-ak studenata, a rad je vodilo Radno predsjedništvo na čelu s predsjednikom Udruge Josipom Bušićem. Birali su se predsjednik, Upravni odbor te Nadzorni odbor za podružnicu USIK-a u Splitu.. Inicijativni odbor za osnivanje je predložio kandidate te su, pošto su bili jedini kandidati, oni izabrani jednoglasno, javnim glasovanjem.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

Stranica 24 od 27