Home
Subota, 24 Ožujak 2018
Predstavljena nova knjiga Josipa Jovića "Hrvatsku mi moju..."

Piše: Josip Šerić

U organizaciji Udruge studenata Imotske krajine, a uz podršku imotskih franjevaca u ponedjeljak 25. srpnja u večernjim satima održano je predstavljanje knjige “Hrvatsku mi moju...“ novinara Josipa Jovića.

Pedesetak Imoćana skupilo se u vjeronaučnoj dvorani Franjevačkog samostana u Imotskom kako bi nazočili predstavljanju ove zanimljive knjige o kojoj su govorili Mladen Vuković, nekadašnji glavni urednik lokalnog lista „Imotska krajina“, danas književnik i novinar na Radio Splitu; Srećko Župić, nekadašnji prosvjetni radnik u imotskim školama te sam autor Josip Jović.

Više...
 
Poziv studentima: Priključi se i predloži ime Znanstveno-tehnologijskom parku Splitsko-dalmatinske županije!

Splitsko-dalmatinska županija poziva studentice i studente da predlože ime Znanstveno-tehnologijskog parka, planiranog na području Vučevice, Općina Klis. Počevši s današnjim danom, 12. srpnja, prijedlozi se dostavljaju osobno, na Protokol Županije ili preporučenom poštom, zaključno do 28. listopada 2011. godine.
Najuspješniju autoricu ili autora imena Znanstveno-tehnologijskog parka, Splitsko-dalmatinska županija nagradit će s 10 tisuća kuna, drugi na ljestvici ponajboljih prijedloga - s prijenosnim računalom, a treći s diplomom o sudjelovanju.
Predloženo ime treba udovoljavati zadanim kriterijima, originalnosti, zvučnosti, da je lako pamtljivo i izgovorljivo te usklađeno s pravnim, društvenim, etičkim i moralnim normama, da je napisano na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te da ne smije izazivati neukusne, neozbiljne ili nemoralne asocijacije na hrvatskom i stranim jezicima. Također, preporuča se usklađenost imena s idejom i namjenom Znanstveno-tehnologijskog parka.

Više...
 
Održana javna tribina "Bruno Bušić" - lik i djelo

Piše: Ante Juroš

U petak, 15. srpnja, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom, održana je javna tribina pod nazivom ''Bruno Bušić - lik i djelo''. Tribinu je organizirala Udruga studenata Imotske krajine (USIK). Povod tribini su 19. po redu ''Dani Ante Bruna Bušića'' koji već tradicionalno promiču vrijednosti koje je Bušić ostavio u nasljeđe generacijama, prije svega ljubav prema Hrvatskoj. O Bušiću su govorili Mate Babić, Ivan Bota i Ferdo Bušić, a najviše pažnje izazvalo je izlaganje Zvonka Bušića. Zvonko Bušić je u nadahnutom govoru obrazložio ono za što se Bruno Bušić borio te u kakvim je okolnostima morao djelovati, a koje su bile daleko od ugodnih ili sigurnih.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

Stranica 22 od 27