Home
Subota, 24 Ožujak 2018
Ukradena budućnost

Piše: Mario Tomasović

Da je na vidiku vruća politička jesen vidljivo je zadnjih dana prateći medije u Hrvatskoj, koji u udarnim terminima i na vrištećim naslovnicama pripremaju nesretni i  aferama  izbezumljeni  puk na "veliki prasak".
Taj prasak koji  bi se trebao   dogoditi  4. prosinca  ove godine  slučajno ili ne poklapa se s datumom za parlamentarne izbore.
Materijalno poharan, moralno okljaštren, duhovno  zapušten višegodišnjim grijehom propusta struktura koje ga predvode, ovaj narod, prepušten sam sebi, duboko u sebi  očajnički  traži, poput  Izraela,  svog Mojsiju.
S obzirom da je već dvadeset godina tražimo obećanu zemlju, očito pokopanu s idealima njenih najdičnijih sinova i kćeri mi živući, na  žalost, i idućih dvadeset godina smo osuđeni, baš poput naroda izraelskog, tumarati bespućima naše povijesne zbiljnosti.
Zlatno tele, prepoznavši narav i slabosti naših svjetovnih i duhovnih pastira, uzima svoj danak kroz upropaštenu nadu i velikim dijelom izgubljenu  vjeru.

Više...
 
Obrazac za pokaze

Molimo sve studente zainteresirane za dobivanje pokaza za ak. godinu 2011./2012. da do petka, 9.9.2011. godine u 20h popune Obrazac za pokaze. Link na obrazac možete pronaći lijevo u izborniku ili možete kliknuti OVDJE! Obrazac služi kako bismo imali što precizniji broj studenata zainteresiranih za pokaz, te na temelju toga mogli učinkovitije nastaviti pregovore s načelnicima i gradonačelnikom! Nakon petka, 9.9. možete u roku par dana očekivati daljnje upute za ostvarivanje prava na pokaz na web stranicama USIK-a. Vrijedi samo za redovne studente!

 
Održan sastanak USIK-a s čelnicima imotskih općina i Grada

Piše: Braco Ćosić

U petak je u Maloj dvorani POU Imotski održan sastanak imotskih studenata s čelnicima lokalnih samouprava s područja Imotske krajine. "Većina nas želi se, nakon završetka studija vratiti u svoj rodni kraj, u Imotsku krajinu, kao stručnjaci. Želimo ostati, oformiti obitelji, raditi. No, kakva je sada situacija s imotskim gospodarstvom, bojimo se da će to biti vrlo teško izvodivo. Stoga se već sada kao studenti stavljamo na raspolaganje u bilo kojem pogledu Imotskoj krajini putem vas čelnih ljudi Imotske lokane samouprave, te pozivamo i sve ostale Imoćane koji žive i rade izvan rodne Imotske krajine, da svi zajednički napravimo strategiju plana revitalizacije posrnulog gospodarstva, poljoprivrede i svega onoga što bi donijelo nova radna mjesta i sigurnu egzistenciju." Ovo je jedan od vrlo važnih zaključaka sa zajedničkog sastanka studenata Imotske krajine s načelnicima općina i gradonačelnikom Imotskog, održanog na inicijativu Udruge studenata Imotske krajine u Imotskom. U prepunoj dvorani Pučkog otvorenog  učilišta, studenti su u početku tražili da se usuglase stavovi oko sudjelovanja lokalne samouprave u financiranju pokaznih autobusnih karata na linijama od Imotske krajine do sveučilišnih centara u Hrvatskoj gdje studiraju imotski studenti.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 » > Kraj >>

Stranica 21 od 27