Home
Srijeda, 21 Veljača 2018
Apel splitskim studentima

Dragi korisnici prostora Sveučilišne knjižnice

Ovo nije prvi put da se ovakvi i slični nemili događaji dešavaju u našem objektu.
Moram biti iskren i priznati da nemam dovoljno znanja za prepoznati rukopis i
sadržaj poruke koja je odaslana ovim u najmanju ruku neukusnim činom.

Dragi studenti i ostali korisnici objekta morate znati da o čistoći cijele zgrade, koja
ima površinu od preko 20 000 m² i 25 sanitarnih čvorova, brinu svega ČETIRI (4)
spremačice i da je zgrada nadprosječno uredna.

U tim osobama koje, uz izuzetne napore vode brigu o vašem zdravlju, prepoznajte
svoje majke koje također teško radeći zarađuju da bi vi mogli bezbrižno studirati.
Samo malo vaše pažnje učinilo bi njihov posao dostojnim čovjeka.

Više...
 
U samostalnoj organizaciji studenti putuju na drugo izdanje svojega godišnjega hodočašća na Mariju Bistricu

U organizaciji Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu (uz sudjelovanje USIK-a), a uz potporu Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, 27. svibnja 2012. godine održat će se II. Studentsko hodočašće na Mariju Bistricu. Događaj se održava već drugu godinu za redom na blagdan Duhova, a za razliku od prošlogodišnjeg – ove će godine misno slavlje posvećeno svim hrvatskim braniteljima – na vlastitu želju – predvoditi zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić. Hodočašće se održava pod sloganom „Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo! [Gal 5, 25]“, a glavni inicijator istoga je zagrebačka Udruga zagorskih studenata koja za cilj postavila ugostiti mladu hrvatsku inteligenciju u svojemu zavičaju.

Ove se godine očekuje dolazak od oko 1 500 studenata – za razliku od prošlogodišnjih 800 – koji će se hodočašću moći pridružiti organiziranim autobusnim prijevozom koji polazi sa prostora studentskoga doma Stjepan Radić u nedjelju, 27. svibnja u 8.00 sati.

Više...
 
Kome se ne sviđa to što studenti postavljaju pitanja?

Dana 30.travnja na 9. stranici Jutarnjeg lista objavljen je poduži članak o tribini: Svjetska vlada. U članku je izostavljen podatak tko je organizator tribine i s kojim ciljem je ista organizirana.
Udruga studenata Imotske krajine odlučila je javno postaviti pitanje o kojem se inače raspravlja samo marginalno: ´Tko su ljudi koji iz sjene vladaju svijetom i kako to čine?´. USIK je, uz podršku Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu organizirao javnu tribinu pod naslovom Svjetska vlada u četvrtak, 26. travnja 2012. u kinu Forum (studentski dom Stjepan Radić).
Neovisni, mladi i željni odgovora na svoja pitanja, studenti su odlučili studentima pružiti informacije o dotičnoj temi. Gosti tribine bili su prof. dr. Josip Jurčević, don Ivan Miklenić i Krešimir Mišak.
Na tribinu su pozvani Rotary i Lions klubovi iz Zagreba, no nisu se odazvali pozivu, barem ne kao gosti.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 27