Home
Srijeda, 21 Veljača 2018
U Imotskom se održavaju molitve za utamničene hrvatske generale

Župa Sv. Franje Imotski organizira molitvenu devetnicu za generale Gotovinu i Markača. Kao što je poznato, 16. ovog mjeseca, izricanje je presude generalima u Haagu. Devetnica se obavlja svaki dan od 7. do 15. studenog u imotskoj crkvi, a pozivaju se i vjernici svih župa da se priključe.

 
Imotski učenici otputovali u Njemačku i sudjelovat će u procesu proizvodnje elektromobila

Deset učenika industrijsko - obrtničke škole u Imotskom i dva njihova mentora otputovali su u Njemačku, grad  Leipzig na dvotjedno usavršavanje u tamošnju tvornicu elektromobila. Projekt je  realiziran uz pomoć Europske unije i Agencije za mobilnost pod nazivom Leonardo da Vinci. Obrtničko - industrijska škola javila se na natječaj te dobila 17 tisuća eura za smještaj i troškove svojih učenika, koji će neposredno sudjelovati u procesu proizvodnje elektromobila.

 

Više...
 
Održani izbori u USIK-u za sljedeći dvogodišnji mandat

Piše: Mateja Nenadić

U petak, 2.11. ove akademske godine u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je redovna Izborna skupština Udruge studenata Imotske krajine. Skupštini se odazvao primamljiv broj studenata, čak njih 57 okupilo se kako bi izabrali novo vodstvo koje će voditi Udrugu u dvogodišnjem mandatu.

Na početku same skupštine izabrano je radno predsjedništvo, a potom se Josip Bušić, dosadašnji predsjednik USIK-a, obratio studentima te se osvrnuo na dosadašnji rad same Udruge koja djeluje u više podružnica. Među najznačajnijim rezultatima su: besplatan prijevoz studenata u sveučilišna središta u kojima studiraju, predstavljanje Udruge i grada Imotskog te njegovog kulturnog bogatstva na smotri ''Tko smo, što smo, odakle smo?'', osnivanje podružnica, stipendije, organiziranje misa za Imoćane diljem Hrvatske, prostorije u Splitu i Zagrebu te brojni drugi.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 27